İstanbul Aydın Üniversitesi

“Aydınlık Bir Geleceğe” sloganıyla yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi ülkemizde ve dünyada yaptıkları bilimsel çalışmalarla ün kazanan deneyimli akademik kadrosu, İstanbul’un merkezinde yer alan yerleşkeleriyle, tam bir şehir üniversitesidir.

İstanbul Aydın Üniversitesi, öğrencilerine eğitim hayatları süresince verdiği kariyer planlamasının yanı sıra mezun olduktan sonra da öğrencilerinin yüzde 83,6’sını işe yerleştirerek sektördeki liderliğini sürdürmektedir. 

TARİHÇE
“Aydınlık bir geleceğe…”
Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) tarafından kurulan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ),bugün 17. Yılında, 92.000 metrekare açık, 270.000 metrekare kapalı alanda, 3.000 akademik ve idari personeli,12 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulu ve lisansüstü eğitim enstitüsünde öğrenim gören 35.000’e yakın öğrencisi ve 50.000’den fazla mezunuyla Türkiye’nin yükseköğretim alanında önemli bir yere sahip olmuştur..

İstanbul Aydın Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren insan kaynağını zenginleştirme, kampüs imkanlarını ve teknik alt yapısını geliştirme, öğrencilerin entellektüel birikimlerine katkı verme, onların sosyal çevresini genişletme, dünya ile bütünleşmelerini sağlamaya yönelik yürüttüğü çalışmalarını ara vermeksizin sürdürmektedir. İstanbul’da en geniş şehir kampüsüne sahip İstanbul Aydın Üniversitesi, Aydın Düşünce ve Batı Platformu adları altında iki düşünce platformu, 2 Unesco kürsüsü, 35 Araştırma Merkezi ile Türk düşünce dünyasına ve insanlığın bilimsel gelişimine katkı sağlama misyonunu da üstlenmiştir.

Uygulamalı Eğitim Anlayışı
İAÜ, “bilgiyi inovatif yaklaşımla ürüne dönüştürerek ekonomiye katma değer sağlama” misyonu gereği, kuruluşundan beri eğitimin çok önemli bir parçası olan ‘Yerinde Uygulama Koordinatörlüğü’ vasıtasıyla yürüttüğü ve Bologna prosesine uygun olarak kredilendirdiği “Yerinde Uygulama” dersi ve staj olanaklarıyla, öğrencilerine iş yaşamı içinde bulunma ve gerçek iş tecrübesi edinme fırsatı sunmaktadır.

Çağa Hızla Ayak Uyduran Üniversite
İAÜ, çağın gerekliliklerine hızla ayak uydurarak 2006 yılında uzaktan eğitim sistemine geçmiş ve Online Eğitim Merkezi’ni hizmete açmıştır. Merkezde tam 14 yıldır 8 ortak ders, 5 tezsiz yüksek lisans programı, 2 ön lisans programı ve 50 lisans dersini uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. COVID-19 pandemisi nedeniyle YÖK kararıyla geçilen uzaktan eğitim sürecinde bu rakam, üniversitenin verdiği eğitimin yüzde 98’ine ulaşmıştır.

Küresel Eğitim Vizyonu
Farklı düzeylerde eğitim verdiği 6.500’den fazla uluslararası öğrencisiyle, ÖSYM verilerine göre “Türkiye’nin en çok uluslararası öğrencisine sahip vakıf üniversitesi” olan İstanbul Aydın Üniversitesi, bu özelliğiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin En Büyük 500 Hizmet İhracatçısı” ödüllerinde, “Eğitim Hizmetleri İhracatı” alanında 4 yıldır zirvede yer almaktadır.
br> İAÜ, 2012 yılında, Avrupa yükseköğretim alanına dahil olarak Avrupa ‘AKTS Etiketi ve Diploma Eki Etiketi’ni almış, böylece öğrenci hareketliliğinde önemli bir avantaj elde etmiştir. Nitekim, 26’sı Avrupa ülkesi olmak üzere toplamda 45 ülkeden 259 üniversite ile Erasmus+ anlaşması bulunmaktadır.
Dünya genelinde toplamda 100’den fazla ülkeden 450 üniversiteyle ikili anlaşmalar kapsamında ‘eğitim iş birliği’ yapan İstanbul Aydın Üniversitesi, “eğitim diplomasisi” alanında da Türkiye’nin öncü vakıf üniversitesi olarak göze çarpmaktadır. Dünyadaki eğitim alanında öncü kuruluşlardan olan, üniversiteler arasındaki iş birliklerini geliştirmek için kurulan Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) kurucu üyelerinden olan İstanbul Aydın Üniversitesi, birçok benzer uluslararası eğitim diplomasisi kuruluşlarının da Yönetim Kurullarında görev almaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi bu çalışmalarıyla, Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS University Rankings’in değerlendirdiği “Birleşen Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Üniversiteleri 2020” listesinde ilk 300 üniversite arasına girerken, ‘Uluslararası Öğrenci’ kategorisinde Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1. sırada yer almıştır.

Turquality
İAÜ,aynı zamanda eğitim alanında dünyanın farklı ülkelerinde konumlanmasını sağlayan ‘Türk Kalitesini’ birçok ülkeye duyuran dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı “Turquality” kapsamındadır.

Girişimci Üniversite
İstanbul Aydın Üniversitesi, Incubation İstanbul Kuluçka Merkezi sayesinde inovatif girişim fikirleri olan öğrenciler ve girişimcileri destekleyerek yeni iş ve istihdam sahaları üretilmesine katkı sağlamaktadır. Yine ‘Incubation İstanbul’ bünyesinde hizmete alınan BioCube İstanbul ile de sağlık alanında geliştirilen girişimler hayata geçirilme imkânı bulmaktadır. Halen bünyesinde 100’ün üzerinde startup girişimini barındıran Incubation İstanbul, TÜBİTAK ve MARTEK ile geliştirdiği iş birliği ile girişimcilerini ABD’nin Chicago kentinde yer alan Uluslararası Kuluçka Merkezi’ne entegre ederek küresel pazara açılma fırsatını da sunmaya başlamıştır. İAÜ bünyesinde ayrıca, en son teknolojik olanaklarla donatılmış, tüm alanlarda uygulama yapma olanağını veren toplam 165 uygulama laboratuvarı bulunmaktadır. Keza, Dünyaca ünlü Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın tarafından açılan ve adını taşıyan multidisipliner teknoloji merkezinin yanında İAÜ’de, geleneksel yayıncılıktan sanal gerçekliğe kadar tüm medya olanaklarının sunulduğu İletişim Fakültesi Stüdyoları da yer almaktadır.

Bir Sağlık Eğitim Üssü
İstanbul Aydın Üniversitesi, bünyesinde bulunan Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi (Dentaydın) ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile adeta bir sağlık eğitim üssü durumundadır. 2017 yılında kapılarını açan İAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, 51 bin metrekarelik alanı, 300 yatak kapasitesi, 13 ameliyathanesi ve 92 polikliniği ile İstanbul’un en modern üniversite hastanelerinden biridir. İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde yer alan Dentaydın ise, diş hastaneleri arasında “sağlık turizmi” yetki belgesi alan ilk vakıf üniversitesi kuruluşudur. Geçtiğimiz yıl Esenyurt’ta açılan yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde ise aynı anda 200 hastaya hizmet verilebilmektedir.

Bilim ve Teknolojide Zirvede
İstanbul Aydın Üniversitesi Üniversite-sanayi iş birliğini kapsayan yıllık 100 civarında ortak proje üretmekte, akademisyen ve öğrencilerine ait onlarca patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım bulunmaktadır. İAÜ, 2019 yılında ulusal ve uluslararası düzeyde 80’nin üstünde patent başvurusu ile Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 10 içerisinde yer almıştır. Bu çalışmaların bir kısmı yurt içi ve yurt dışında düzenlenen yarışmalarda çeşitli ödüller kazanmış olup, İAÜ öğrenci ve mezunları, sık sık “dünyanın en başarılı gençleri” listelerine girmekte, NASA’nın Mars’a insan gönderme projesi dâhil birçok projede yer almışlardır.
Üniversite bünyesinde yer alan İAÜ Bilgi Merkezleri,2000 kişilik kapasitesi, 280.295 yayın, bir milyondan fazla makale, 33 veri tabanı ve 536 multimedyadan oluşan geniş arşiviyle gerek üniversitedeki bilimsel çalışmalara gerek öğrencilerin akademik ve derslere yönelik çalışmalarına, gerekse de bölge halkına 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

Sporda Avrupa’nın En Büyüğü
Spor alanında hemen her yıl Avrupa’dan dereceyle dönen İstanbul Aydın Üniversitesi, Avrupa Üniversite Sporları Birliği tarafından 2017 yılında düzenlediği yarışma sonuçlarına göre, “Avrupa’nın En Başarılı Üniversitesi” unvanına layık görüldü. Üniversitenin spor takımları, bugüne kadar çeşitli branşlarda, 6 Avrupa şampiyonluğu, 7 Avrupa ikinciliği ve 4 Avrupa üçüncülüğü, 132’si altın, 105’i gümüş ve 110’u bronz olmak üzere toplam 347 madalya; 85’i birincilik, 52’si ikincilik ve 49’u üçüncülük-dördüncülük olmak üzere toplam 170 kupa kazanmıştır. Son olarak 2014 Yılında İAÜ Erkek Tenis Takımı, 2019 yılında İAÜ Kadın Tenis Takımı, Avrupa Üniversitelerarası Tenis Şampiyonası’nda zirveye çıkarak Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk tenis takımları olmuştur.

Aktif Sosyal İklim
İstanbul Aydın Üniversitesi, yıl içinde gerçekleştirilen binden fazla akademik, kültürel ve sosyal etkinlikleriyle, modern ve ferah kafeteryalarıyla, toplam kapasitesi 2000 kişiyi bulan konferans salonlarıyla, Büyükçekmece’nin Tepekent beldesinde yer alan ve her türlü dinlenme, eğlence ve konaklama olanağına sahip sosyal tesisleriyle öğrencilerine dolu dolu bir sosyal iklim sunmaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yer alan, “luxury” konseptiyle donatılan, 11’i misafirhane olarak tasarlanan 265 odada 640 yatak kapasitesine sahip olan Kız Öğrenci Yurdu ve Yaşam Merkezi ile ikili iş birlikleriyle bünyesine dâhil ettiği erkek öğrenci yurtları ile öğrencilerine kaliteli barınma olanağı da sağlamaktadır.
İstanbul Aydın Üniversitesi olarak çağdaş eğitim sistemini hep bir adım ileriye taşıma felsefesi ile uluslararası vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, öncü ve örnek geleceğin aydınlık bilim insanlarını yetiştirmeye devam edeceğiz…
background

Twitter'da takip edin

Haberler, güncellemeler ve bilgilendirmeler için takip edin.

İstanbul Aydın Üniv. Müt.Hyt.Bşk./ BiL Holding ve BİL Eğitim Kurumları Yön.Krl.Bşk./Kıbrıs İlim Üniv. Onursal Bşk.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

Instagram'da takip edin

TAKİP ET @profmustafaaydin